Tee se itse: omppupannari / omppupiiras pannaripohjalla






Jollet ole rasvaisten ja supersokeristen piiraiden ystävä, voit tehdä omppupiiraan pannaripohjaan tai omppupannarin - miten vain haluat sitä kutsua. Jos laitat omppuviipaleet päälle, näyttää enemmän piiraalta. Ja jos kaadat taikinan päälle, näyttää enemmän pannarilta. Tee taikina kaatimeen, niin sitä on helppo käsitellä. Kaadin toimii muuten myös lettu- ja vohvelitaikinoiden teossa. Ja tässä vinkit pannaritaikinaan: vatkaa 2 munaa ja 0,5 dl sokeria sekaisin kannussa. Lisää 2 dl piimää ja 1 dl maitoa. Lisää 1,75 dl vehnäjauhoja ja vatkaa hyvin sekaisin. Ripsauta halutessa mukaan hieman vaniljasokeria ja kanelia. Voitele 27 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka voilla. Viipaloi hapahkoja omppuja (tai päärynöitä). Kerrosta viipaleet ja taikina vuokaan haluamallasi tavalla. Paista 175 astetta (ylä- ja alalämpö) keskellä uunia ritilällä noin 40 minuuttiia. Jäähdyttele vähän aikaa liinalla peitettynä ja nauti.

Don't you like too greasy or very sweet apple pies? Make then a pancake with apples. If you put apple slices on the top of a dough, you get a pie. If you put a dough on the top of apple slices you get a pancake. Quite easy and quick way to make a tasty dessert.

Kommentit