Klassisia muropikkuleipiä on helppo tehdä (ja ne ovat hyviä). Haarukkaleipien ohje sopii hyvin vapaamuotoisiin ja koristelemattomiin pikkuleipiinkin. 8 kohtalaisen kokoista syntyy seuraavasti: 50 g voita ja 0,5 dl sokeria sekoitetaan yhteen. Lisätään 0,5 kananmunaa ja sekoitetaan tasaiseksi. Lisätään jauhoseos (0,5 tl vaniljasokeria, 0,5 tl leivinjauhetta ja 1 3/4 osaa vehnäjauhoja sekoitettuna) ja sekoitetaan hyvin. Muotoillaan halutuiksi (ei senttimetriä paksummiksi) kakkusiksi leivinpaperille pellille ja paistetaan 10-20 minuuttia keskiosassa uunia (175 astetta). Sopii niin maidon kuin teen kanssa nautittavaksi.
Classic shortbreads are easy to bake and good. Use only sugar, egg and other simple baking ingredients. Recipeis are easy to find via internet. If you add some cocoa, you get brown shortbreads. These will go on either with milk or coffee or tea - just like you prefer.
Kommentit
Lähetä kommentti