Vanhan ajan omenapiirakkaan, mitä voisi kutsua vaikkapa Isöiäidin omenapiiraaksi, laitetaan hyvin happamia talousomenan lohkoja hyvin paljon. Kuoritaan ja lohkotaan siis monta omenaa ja poistetaan siemenkodat. Vuorataan halkaisijaltaan noin 27 cm tasapohjainen vuoka leivinpaperilla. Sekoitetaan kulhossa 2 dl vehnäjauhoja, 2 dl täysjyvävehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta ja 2 tl vaniljasokeria. Laitetaan 100 g voita ja 1,5 dl vetta tai kermaa astiaan ja lämmitetään kiehuvaksi. Vatkataan 3 munaa ja 2 dl sokeria hyväksi vaahdoksi isossa kulhossa. Lisätään vaahtoon jauhoseos hyvin sekoittaen ja viimeisenä kiehuva voiseos. Sekoitetaan hyvin mutta varovaisesti (kuuma voi polttaa). Kaadetaan taikina vuokaan, taputellaan lohkot taikinan sisään, sirotellaan päälle kaneli ja sokeri. Paistetaan 40-50 min. 175 astetta, uunin alaosassa. Annetaan vetäytyä seuraavaan päivään jääkaapissa kannella peitettynä ja syödään.
Grandmother's applepie is full of apples and so tasty. With a cup of black tea or a mug of milk it is a good scnack that keeps you happy for hours. Apples are most important when preparing the pie. If the apples are sweet they are no getting soft enough. Another important thing is to use whole meal flowers. They give a good colour with yellow shades and an exeptional good taste for the pie.
Kommentit
Lähetä kommentti